Geld en Werk

Blaastest laat vrienden op afstand checken of je nuchter bent

06 januari 2016 15:43 Aangepast: 06 januari 2016 20:15
Beeld © BACtrack

De blaastest van BACtrack heeft een nieuwe functie, waarmee je vrienden op afstand kunt vragen om de test te doen. Sjoemelen kan niet: hij checkt wie de persoon is die blaast.

De BACtrack Mobile is klein genoeg om in je broekzak of tas mee te nemen naar feestjes. Hij koppelt via Bluetooth met je smartphone om resultaten te kunnen uitlezen. Zo valt direct te zien hoeveel alcohol er in je bloed zit, maar ook hoe lang het nog duurt voordat je weer op nul bent. Met een Apple Watch kun je dat proces volgen zonder dat je er een iPhone bij moet pakken.

BACtrack View
Het apparaatje heeft nu een nieuwe functie genaamd BACtrack View. Hiermee kunnen vrienden elkaar een aanvraag sturen om een blaastest te doen. Het resultaat wordt dan automatisch gedeeld. Na een aanvraag heeft de ontvanger een kwartier de tijd om de test uit te voeren, daarna krijgen ze een grote rode tekst te zien die aangeeft dat ze het moment hebben gemist. Ook zijn de testmomenten volgens een bepaald schema te automatiseren.

Niet valsspelen
Op deze manier vraag je vrienden op afstand om even te blazen. Dat laat de mogelijkheid open om een nuchter persoon te laten blazen, maar daarop heeft BACtrack iets bedacht. Tijdens het testen maakt de app namelijk een opname van degene die blaast, zodat de ontvanger het kan checken. De blaastest biedt geen garantie dat de BOB niet drinkt, maar hopelijk wel een manier voor mensen om wat voorzichtiger te zijn met alcohol. Het apparaatje is op de site van BACtrack te koop voor 100 dollar. Er is ook een sleutelhanger-variant voor de helft van de prijs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore