Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Zalando wil echte winkels in grote steden

01 mei 2017 09:53 Aangepast: 28 juli 2017 05:30
Beeld © Zalando

Online schoenen- en kledingverkoper Zalando speelt met de gedachte om fysieke winkels te openen. De keten denkt in eerste instantie aan steden als Londen, Parijs en Berlijn.

Dat zegt directeur Ruben Ritter in een interview met het Duitse Manager Magazin.

Flagship stores

Zalando zou een aantal zogenaamde flagship stores willen openen. Winkels die als uithangbord dienen voor wat een bedrijf te bieden heeft.

"In de grote steden hebben we fans die veel tijd bij ons besteden, en veel bestellen. Het kan voor hen interessant zijn om het merk offline te beleven", aldus Ritter.

Helemaal nieuw zouden fysieke Zalando-winkels niet zijn. In Duitsland heeft het bedrijf al een handjevol outletwinkels. Daar worden restpartijen en teruggezonden kleding die niet meer voor de volle prijs weg kunnen verkocht.

Thumbnail

Ruben Ritter (beeld: Zalando)

3D-printen

In het interview zegt Ritter nog meer opmerkelijke dingen. Zo denkt hij erover na om een fabriek op te zetten die ter plekke artikelen 3D kan printen. Dat zou een uitkomst kunnen zijn voor kleine en middelgrote merken, denkt de topman.

Handig, denkt Ritter. Dan hoef je populaire sneakers niet over de weg te vervoeren, maar je print ze gewoon lokaal in de fabriek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore