Economie

Elsevier verkocht, krijgt over vier jaar andere naam

08 januari 2016 11:43 Aangepast: 08 januari 2016 12:42
Beeld © RTL Z

Het weekblad Elsevier wordt gekocht door New Skool Media, dat eerder verder ging met een aantal tijdschrijften waar Sanoma vanaf wilde. Het blad krijgt een aantal jaar om een nieuwe naam te bedenken.

De huidige eigenaar van Elsevier, RELX (voorheen ReedElsevier), wil de naam namelijk uiteindelijk alleen gebruiken voor de wetenschappelijke uitgaven. Dat betekent dus dat er binnen afzienbare tijd een eind komt aan het weekblad Elsevier dat al bestaat sinds 1891.

Moeilijk om een koper te vinden
Het was al een tijdje de bedoeling om Elsevier (en het beleggersweekblad BeleggersBelangen) te verkopen, maar er kon blijkbaar geen koper worden gevonden.

Nu heeft New Skool Media toegehapt. Deze tijdschriftenuitgever richt zich met 19 titels als op Truckstar, Kijk, Vorsten, Fiets en Zeilen op een aantal sectoren. Voor Elsevier en BeleggersBelangen wordt een apart bedrijf opgericht: ONE (Opinie, Nieuws en Economie).

New Skool Media koopt 67 procent in de bladen. RELX houdt een belang van eenderde. Er is geen overnamesom bekend gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore