Geld en Werk

BlackBerry komt met Android-telefoon

25 september 2015 17:09 Aangepast: 25 september 2015 17:18
Beeld © Blackberry

BlackBerry komt binnenkort met een Android-telefoon. Het eigen besturingssysteem raakte laatste tijd flink uit de gratie, onder andere omdat er niet genoeg apps in de appstore beschikbaar waren. Overigens stapt het bedrijf niet volledig over; binnenkort komt er ook een update aan van de eigen software.

De naam van de nieuwe telefoon is Priv, waarmee het bedrijf de nadruk wil leggen op de privacy en veiligheid van het toestel, vertelt topman John Chen tijdens de persconferentie. Meer details over het nieuwe toestel zijn officieel niet bekend gemaakt, maar stiekem was er afgelopen maanden al het één en ander gelekt

Er gaan foto’s rond waarop te zien is dat het toestel ‘schuifbaar’ zal zijn. Op het eerste zicht heeft de smartphone een langwerpig 5,4 inch scherm. Wie het scherm naar boven schuift, komt bij een klassiek Blackberry-toetsenbord. Het systeem lijkt op Android en beschikt over dezelfde icoontjes voor standaard-apps. 

 

 

Gigantisch verlies
Echt lekker met het bedrijf gaat het trouwens niet. Op hetzelfde moment werd ook bekend gemaakt dat het afgelopen kwartaal een nettoverlies maakte van 66 miljoen dollar. De omzet van Blackberry in diezelfde tijd was 490 miljoen euro. Software en diensten bracht 74 miljoen in het laatje, dat is 19 procent meer dan het kwartaal ervoor. Aandeelhouders verloren 13 cent per aandeel, analisten hadden gerekend op negen cent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore