Geld en Werk

Value8 krijgt kwart in beursgenoteerd Miss Etam

19 november 2015 15:25 Aangepast: 19 november 2015 15:59

Participatiemaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries krijgt na de beursgang van modewinkelketen Miss Etam een belang van 23 procent in het nieuwe beursfonds. De huidige eigenaar van het winkelconcern, Rens van de Schoor, krijgt bijna driekwart van de aandelen.

Gisteren werd bekend dat de 99 winkels van Miss Etam, die na het faillissement van de winkelketen in april werden doorgestart, volgende maand via een omgekeerde overname naar de beurs gaan. De winkels worden ondergebracht in het lege beursfonds Dico.

Op dit moment bezit participatiemaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries nog bijna 90 procent van de aandelen in het lege beursfonds. Uit een toelichtende brochure blijkt dat dit belang door de omgekeerde overname verwatert tot bijna 23 procent. De huidige kleine aandeelhouders van Dico zien hun belang verwateren van 10 tot 2,5 procent.

Bijna driekwart van de aandelen in het nieuwe beursfonds komt in handen van de huidige eigenaar van Miss Etam. Dat is formeel FIPH, een vehikel in handen van directeur Rens van de Schoor. FIPH heeft van een anonieme groep investeerders een lening van ruim 14 miljoen euro gekregen, waarmee het de winkels uit het faillissement kocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore