Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Deze auto-meets-fiets is dubbel duurzaam

Hij ziet er niet uit, maar duurzaam is deze elektrische driewieler wel. De Sunnyclist combineert twee vormen van schone energie.

De eerste is, zoals je ziet, een zonnepaneel die de positie van de zon volgt. Dat laatste levert de Sunnyclist zo’n 30 procent energie-efficiëntie op, schrijft Gizmag. Aan de binnenkant van het voertuig zitten pedalen, waarmee je al 'fietsend' de batterij op kunt laden (of de Sunnyclist nu ook echt rijdt of niet).

Range
Op de 6 KW batterij alleen kan het autootje zo’n 75 kilometer afleggen met een snelheid van 35 km/u. Daar komt nog eens 70 kilometer bij op een zonnige dag. Fiets je nog een flink eind weg, dan kun je er nog 50 kilometer bij optellen.

De Griekse bedenkers van de driewieler zijn nu een crowdfundingcampagne gestart om geld in te zamelen. Daarmee willen ze opschalen en drie varianten van de Sunnyclist op de markt brengen. Eentje voor in de stad (met een range van 35 kilometer, exclusief zonne-energie en peddel-energie),  een om verder mee te reizen (range van 190 kilometer, inclusief alle energiebronnen) en een standaard variant voor bedrijven, zoals hotels (met een range van 25 kilometer op de batterij alleen). De productie moet in 2016 van start gaan.