Economie

Nederlands antivirusbedrijf overgenomen voor 30 miljoen euro

14 december 2015 16:28 Aangepast: 04 augustus 2017 09:30

Het Nederlandse antivirusbedrijf Surfright, bekend van de software Hitman Pro, is voor 30 miljoen euro overgenomen door het Britse beveiligingsbedrijf Sophos.

Dat maken Sophos en Surfright vandaag bekend. Hitman Pro verwijdert virussen van computers. De software wordt volgens het bedrijf door 20 miljoen mensen gebruikt.

Sophos wil Hitman Pro gaan integreren in zijn zakelijke product, dat door 15.000 bedrijven wordt afgenomen. Daarnaast worden andere technologieën van Surfright, waaronder een anti-spionageproduct en protectie tegen ransomware, aan de producten van Sophos toegevoegd.

Doorwerken aan Hitman Pro
Volgens Erik Loman van Surfright gaat er voor thuisgebruikers niets veranderen: "We werken gewoon door aan Hitman Pro." Ook het kantoor en de mensen van Surfright blijven in Hengelo.

Er hadden meerdere partijen interesse, maar volgens Loman paste Sophos het beste bij Surfright: "We kunnen ons met Sophos eindelijk richten op de zakelijke markt. Zij hebben een groot zakelijk netwerk waar we gebruik van kunnen maken."

Hitman Pro 3 is te downloaden via de site van Surfright. De software is standaard dertig dagen gratis te gebruiken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore