Geld en Werk

'Sun Capital probeerde La Place te verkopen'

14 januari 2016 07:09 Aangepast: 03 augustus 2017 19:40
Beeld © ANP

Sun Capital, de voormalige eigenaar van V&D en La Place, heeft geprobeerd om de zelfstandige filialen van La Place te verkopen voor de warenhuisgroep failliet ging.

Dat meldt Telegraaf op basis van een 'ingewijde dicht bij de deal'. "Met de in gang gezette verkoopplannen heeft het er alle schijn van dat Sun Capital nog net de laatste levensvatbare restjes uit de V&D Groep wilde verkopen", zegt retaildeskundige Rupert Parker Brady in de krant. "De opbrengst daarvan hadden ze in eigen zak kunnen steken. Dat V&D een keertje om zou vallen, dat wisten de Amerikanen heus wel."

De zelfstandige filialen van La Place zijn alle vestigingen die niet onder V&D vallen. De verkoop van die filialen kwam niet zover; net voor de jaarwisseling trok de investeerder de stekker uit de Nederlandse warenhuisgroep. 

Doorstart
Deskundigen stellen in de krant dat La Place is opgedraaid voor het noodlijdende V&D. Alle winsten die La Place maakte, zouden zijn overgeheveld naar het structureel verlieslijdende V&D. Ze hopen op een doorstart en internationale uitrol van de keten. 

De curatoren van V&D voeren momenteel gesprekken met tien potentiële kopers over een doorstart van (delen) van het warenhuisbedrijf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore