Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Dit is de duurste winkelstraat van Europa

18 november 2015 16:44 Aangepast: 18 november 2015 17:33
Op nummer drie staat de Via Montenapoleone in Milaan met 10.000 euro per jaar Beeld © ANP

Voor winkeliers blijft de Avenue des Champs Elysées in Parijs de duurste winkelstraat van Europa. Pal daarachter volgt de New Bond Street in Londen.

Wie in de Franse winkelstraat een ruimte wil huren, mag gemiddeld zo'n 13.255 euro per vierkante meter per jaar neerleggen. Op de New Bond Street is dat 12.752 euro. Op nummer drie staat de Via Montenapoleone in Milaan met 10.000 euro per jaar, blijkt uit onderzoek van de internationale vastgoedspecialist Cushman & Wakefield.

Deze Europese prijzen vallen bijna in het niet met de bedragen die in New York voor een winkel betaald worden. De Upper 5th Avenue in New York kost maar liefst 33.812 euro per vierkante meter. Nummer twee is Causeway Bay in Hongkong waar winkeliers 23.178 euro per jaar betalen.

Nederland
Nederland is in vergelijking met deze bedragen bijna een koopje. In de Amsterdamse Kalverstraat betalen retailers het meest; 2900 euro per vierkante meter per jaar. In deze straat zijn de winkelhuren als één van de weinige steden in Nederland niet gedaald.

Cushman en Wakefield vergeleken de huurprijzen van ruim vijfhonderd winkelstraten ​op basis van hun eigen database. In ruim een derde van die straten stegen de huren afgelopen jaar, zegt de vastgoedadviseur. De prijzen in Dublin, Rome en Milaan gingen het hardst omhoog. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore