Geld en Werk

Zweden zet zichzelf op Airbnb, voor niks

24 mei 2017 09:48 Aangepast: 24 mei 2017 10:09
Een still uit de commercial van de Zweedse VVV.

In Zweden mag je overal in de natuur kamperen, eten en slapen als je dat wilt. En om die mogelijkheid nog eens onder de aandacht te brengen én extra toeristen te trekken, heeft het land zichzelf nu op Airbnb gezet.

De Airbnb-aanbieding promoot de regel dat je in Zweden overal in het wild mag kamperen, onder bepaalde voorwaarden. Dit zogeheten allemansrecht (Zweeds: allemansrätten) geldt in veel landen rond de Oostzee.  

De Zweedse VVV heeft extra z'n best gedaan om zo goed mogelijk aan alle voorwaarden van Airbnb te voldoen door netjes alle eigenschappen van de 'accommodatie' in te vullen. Zo zijn er 'overal' badkamers, de slaapkamers 'buiten', een 'ongelimiteerd' aantal bedden en kun je inchecken wanneer je wil. 

'Echte airco'

Extraatjes die je erbij krijgt zijn onder meer wilde dieren, natuurlijke verwarming tussen mei en augustus en een panorama-terras. O ja: er is airconditioning, een 'echte' zelfs. 

De enige huisregels die de Zweden hebben: heb respect voor de natuur en je buren, net als thuis. Een beetje cheesy wordt het bij de regels over wat je wel en niet mag meenemen: "Je laat je voetstappen achter en neemt herinneringen mee." 

De video check je hier:

De Zweedse VVV is overigens niet de enige die de natuurschoon in het land gebruikt om reclame mee te maken, onder meer automaker Volvo ging hen voor

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van