Geld en Werk

'Volkswagen-managers vliegen in weekend gratis naar huis met corporate jet'

11 oktober 2015 09:20 Aangepast: 12 oktober 2015 08:53
Managers van het Volkswagen-concern vliegen niet naar huis in hun Phaeton, Roadster of Seat Leon, maar in eigen toestellen van het concern Beeld © AFP

Er kan nog best wat in de kosten worden gesneden bij Volkswagen. Topmanagers mogen in het weekend gratis en voor niets naar huis vliegen met eigen toestellen van VW. Daarvoor heeft het concern maar liefst tien vliegtuigen.

Volgens Bild am Sonntag heeft een woordvoerder van het in opspraak geraakte concern dat bevestigd. Volgens de woordvoerder hebben alle leden van de raad van bestuur van het Volkswagenconcern, veel bestuurders van de twaalf merken en nog een aantal andere managers dat in hun contract staan.

Voor die vluchten heeft VW een eigen vliegtuigmaatschappij, Lion Air Service, met tien vliegtuigen, waaronder vier hypermoderne Dassault Falcon 7X-toestellen. Hoeveel het grapje kost zegt Volkswagen niet te kunnen aangeven.

'Bestuur moet goede voorbeeld geven'
Voorzitter van de Ondernemingsraad Bernd Osterloh vindt het gratis vliegen met corporate jets maar niks. Hij zegt te verwachten dat de bezuinigingen waar de werknemers mee te maken krijgen ook aan het bestuur worden opgelegd. Osterloh roept het bestuur op om het goede voorbeeld te geven.

Een lid van de raad van commissarissen van Volkswagen is eveneens kritisch: ''gratis vluchten met toestellen van Volkswagen passen niet en moeten zo snel mogelijk worden afgeschaft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore