Geld en Werk

Erotiekketen Christine le Duc sluit helft van de winkels

18 januari 2016 18:33 Aangepast: 18 januari 2016 19:37
Er gaan veertig van de tachtig werkplekken verloren

Erotiekketen Christine le Duc sluit dertien van de zesentwintig winkels, laat het bedrijf vandaag weten. De vestigingen zijn niet meer winstgevend vanwege de concurrentie met webshops.

In totaal gaan veertig van de tachtig werkplekken verloren, maar er zullen geen gedwongen ontslagen plaatsvinden. Afgelopen drie kwartalen maakte het Duitse moederbedrijf van de winkelketen, Beate Uhse, al verlies. 

"Ook wij hebben te maken met minder mensen in de winkels", zegt interimtopman Kees Vlasblom van Beate Uhse. Dat leverde in de zaken die dicht moeten jaarverliezen op van 70.000 tot 100.000 euro per winkel. De dertien filialen die overblijven zitten 'net op een betere plek' dan de winkels die nu sluiten.

Webwinkel
Dat de filialen de deuren sluiten, wil niet meteen zeggen dat er extra geïnvesteerd zal worden in de webwinkel van Christine le Duc. De winstgevende winkels die wel openblijven gaan zich volgens Vlasblom 'met volle kracht' bezighouden met lokale marketing, beurzen en het helpen van klanten "die hun zintuigen willen gebruiken bij het kopen van erotische artikelen".

In maart vorig jaar sloot de erotiekketen ook al acht winkels omdat ze onrendabel zijn. Ook toen werd als reden gegeven dat ze op 'onaantrekkelijke plekken' zijn gevestigd en daardoor een negatief resultaat boeken. 

Waar kan je straks niet meer terecht?
Het erotiekconcern sluit eind februari de filialen in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft, Enschede en Ede. Het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluit in mei, eind juni volgt een filiaal in Rotterdam. De spreiding over Nederland blijft volgens Vlasblom, met uitzondering van Limburg waar de winkels verdwijnen, verder intact.

De sluiting van zoveel zaken van Christine le Duc is de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat, na het faillissement van onder andere Miss EtamSchoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore