Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Belgen toch achter overname Miss Etam

Het Belgische modebedrijf FNG gaat samenwerken met de Nederlandse winkelketen Etam. Bij de doorstart van een deel van de failliete Etam Groep bezwoer FNG-topman Dieter Penninckx nog niets met Etam te maken te hebben.

In april ging de Etam Groep (200 winkels) failliet. Een maand later maakten de curatoren een doorstart bekend. Daardoor kon ongeveer de helft van de winkels met 800 van de 2000 werknemers open blijven. De identiteit van de kopers bleef echter geheim. Berichten dat FNG achter de doorstart zat werden vanuit België keihard ontkend.

In november werd Miss Etam ondergebracht in het lege beursfonds Dico en kreeg zo een beursnotering. Ook schoven de eigenaren een schuldenlast van 14 miljoen euro in het beursfonds. Destijds bleek dat er toch een Belgische connectie was. Een bestuurder van FNG werd namelijk commissaris bij Etam.

Samenwerking na doorstart
Vandaag maakte Etam uiteindelijk openbaar de krachten te bundelen met FNG. Het Belgische modebedrijf bezit 365 winkels in België en Nederland, waaronder Claudia Sträter en Steps. De onderneming boekte vorig jaar met 1800 werknemers een omzet van 254 miljoen euro. Uit de mededeling blijkt dat FNG en Etam al vlak na de doorstart zijn gaan samenwerken. Zo maakt Etam gebruik van de productie van FNG in Turkije, India en Hongkong.

Ook FNG heeft een beursnotering, aan Euronext Brussel. Waarom Etam is ondergebracht in een apart beursfonds, is onduidelijk. Penninckx was onbereikbaar voor commentaar.