Geld en Werk

Twitter waarschuwt voor door overheid gesteunde hack

14 december 2015 10:26 Aangepast: 04 augustus 2017 09:30
Beeld © Getty

Twitter heeft verschillende gebruikers gewaarschuwd voor een hackpoging die volgens het sociale netwerk wordt gesteund door een overheid. Het is niet duidelijk om welke overheid het draait.

De getroffen gebruikers zijn door Twitter op de hoogte gesteld, zo meldt The Financial Times.

De hackers hebben onder andere telefoonnummers, e-mailadressen en ip-adressen van specifieke Twitter-gebruikers buitgemaakt. Onder de getroffenen zitten cryptografen, journalisten, activisten en beveiligingsonderzoekers. Twitter bevestigt tegenover RTL Z dat er wel degelijk in hun systemen is ingebroken.

Volgens Twitter gaat het om een 'kleine groep gebruikers' die door de hackers zijn aangevallen. Deze groep gebruikers hebben een e-mail ontvangen waarin Twitter waarschuwt voor de hackpoging. 

Door de overheid gesteund

Twitter meldt dat het om een 'door de overheid gesteunde hack' gaat. Het sociale netwerk legt echter niet uit waarom het een overheid verdenkt van de hackaanval, maar zegt de aanval wel actief te onderzoeken. Verder kan Twitter nog niets mededelen over de hack.

Veel hackaanvallen worden volgens geruchten door overheden gesteund, waarbij het doel is om gevoelige informatie te verzamelen.

Zo wordt er door Amerikaanse en Europese bedrijven vaak naar Rusland en China gewezen, terwijl in de gelekte documenten van klokkenluider Edward Snowden staat dat de NSA de Braziliaanse oliegigant Petrobras bespioneerde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore