Geld en Werk

'Topdrukte bij webwinkels verwacht'

21 december 2015 07:39 Aangepast: 04 augustus 2017 01:57
Beeld © ANP

Er wordt vandaag, en zeker vanavond, topdrukte verwacht in Nederlandse webwinkels. De laatste cadeaus voor kerst worden nog snel ingeslagen.

Bol.com-directeur Daniël Ropers verwacht dat vandaag de drukste dag in de geschiedenis van online winkelen wordt in Nederland. Hij denkt dat zijn webwinkel vandaag 2 miljoen keer bezocht wordt en dat er 350.000 cadeautjes worden besteld. In een reactie aan RTL Z laten Wehkamp en Coolblue weten dat zij morgen de grootste de grootste drukte verwachten. Kerstspullen, versiering en feestjurkjes zijn het meest populair bij Wehkamp.

Online winkelen groei explosief in Nederland: in het eerste halfjaar werd voor 8 miljard euro online gekocht. Vooral telefoons, elektronica en kleding zijn populair, maar ook diensten zoals vliegtickets en verzekeringen sluiten we veel online af.

Halen webwinkels gewone winkels in?
De feestdagen vormen een grote piek in het jaar. Alleen al met Sinterklaas werd dit jaar voor bijna 1 miljard euro uitgegeven online. De meeste mensen blijven nog wel hun inkopen doen op internet en in gewone winkels. Aankopen doen via een smartphone neemt hard toe; Wehkamp geeft aan dat de groei in mobiele bestellingen dit jaar met 200 procent gegroeid is.

De verwachting is dat er steeds meer verkocht gaat worden in webwinkels de komende jaren. Sommige fysieke winkels verwachten binnen de komende jaren meer online te gaan verkopen dan offline, zoals het Britse warenhuis John Lewis afgelopen week bekend maakte.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore