Geld en Werk

Dit wil jij toch ook? Oreo en Milka zoeken chocoladeproever

08 februari 2017 11:09 Aangepast: 28 juli 2017 23:30
Beeld © Getty Images

Het klinkt als de beste baan ter wereld: chocolade eten, en daar nog voor betaald krijgen ook. Mondelez, de eigenaar van Milka, Prince en Oreo, heeft er een vacature voor openstaan.

Het is de bedoeling dat de chocoladeproever 'objectieve en eerlijke feedback' gaat geven op producten, staat te lezen in de vacature.

Je krijgt nieuwe producten om te testen en daarover moet je je mening delen met elf panelleden. Samen moet er overeenstemming bereikt worden of een product 'lekker' is en dus geïntroduceerd kan worden bij het grote publiek.

Beroemd

Het is geen fulltime baan - misschien maar beter ook voor je lijn - maar het werk beslaat 7,5 uur per week, verspreid over drie middagen. Je moet wel goed Engels spreken, want het kantoor van Mondelez staat in de Britse stad Reading en het is van groot belang dat je je mening goed kunt uitdrukken. 

Wie weet kun je er ook nog beroemd mee worden. Hayleigh Curtis, chocoladewetenschapper bij Mondelez, is zo succesvol dat ze afgelopen jaar haar smaakpapillen verzekerde voor 1 miljoen pond. Ze mag daardoor geen hete chilipepers meer eten of zwaardslikken. Daily Mail maakte onderstaande video over haar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore