Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Avondje vrij op 24 mei? Hier kun je Ajax-loos naartoe

Sommige mensen zitten hier misschien niet op te wachten. Beeld © Getty images

Heel voetbalminnend Nederland heeft het in de agenda staan: 24 mei 2017, 20.45 uur. Dan is namelijk de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Maar ook voor voetbalhaters biedt de avond kansen.

Want nu voor het eerst in 15 jaar weer een Nederlandse club in een Europese finale staat, willen veel mensen dat meemaken. Zelfs wanneer ze eigenlijk al iets anders hadden gepland. Een concert, bijvoorbeeld. En dat biedt kansen voor iedereen die verlangt naar een voetbalvrije avond.

Anouk

Rockzangeres Anouk geeft op 24 mei de eerste van in totaal drie concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het concert is uitverkocht, maar op Ticketswap regent het kaarten – soms zelfs voor meer dan 20 euro onder de originele verkoopprijs. Veelgenoemde reden? Juist, Ajax.

Thumbnail

'Vanwege de finale kan ik niet'

Thumbnail

'Omdat een aantal vrienden op deze dag toch niet kon...'

Iets verderop, in Ahoy Rotterdam, kun je genieten van de tong van ouwe rocker Gene Simmons en zijn band Kiss. En ook die tickets worden met een fikse korting aangeboden – soms tot rond de 20 procent goedkoper.

Thumbnail

'Verkoop vanwege Ajax'

Thumbnail

'Kan helaas niet'

Mocht je op zoek zijn naar wat rustigers, kun je altijd nog terecht in Carré. Daar treedt Roger Hodgson, ooit bekend van de band Supertramp, op als singer/songwriter. Zoals één aanbieder het verwoordt: "Je zult in Carré vast geen last hebben van het lawaai op het Museumplein!"

Thumbnail

Fun Run

Wie meer zin heeft in een sportieve uitdaging, kan zich nog aanmelden voor de Feyenoord Foundation Fun Run. De 10 kilometer start in de Kuip, om 20.30 uur, vlak voor de start van de wedstrijd.

Als je niet te al hard je best doet, zit in ieder geval de eerste helft er al helemaal op tegen de tijd dat je gefinisht bent. Het stadion blijft zelfs open tot 23.00 uur, ruim na het eind van de wedstrijd.

Leidseplein

Toevallig iets gepland op of rond het Leidseplein in Amsterdam en nog in de hoop dat je Ajax kan ontsnappen? Dat wordt lastig. Poppodium Melkweg organiseerde, met meerdere locaties in de buurt, een popquiz, maar die is inmiddels verzet. In plaats daarvan kun je er, voor 7,50 euro, nu de wedstrijd bekijken op groot scherm.

En de geplande toneelvoorstelling in de Amsterdamse Stadsschouwburg is vervroegd. De schouwburg schrijft: "Let op: op 24 mei is de aanvangstijd van de voorstelling vervroegd vanwege de verwachtte geluidsoverlast vanaf het Leidseplein i.v.m. de voetbalwedstrijd." En helaas, de voorstelling eindigt nu om 20.40 uur, vijf minuten voor aanvangstijd van de wedstrijd.