Geld en Werk

Drogisterijketen DA maakt doorstart met nieuwe eigenaar

29 december 2015 20:23 Aangepast: 03 augustus 2017 23:50

Het moederbedrijf van drogisterij DA is nog maar net failliet verklaard of de nieuwe eigenaar meldt zich al: Nederlandse Drogisterij Service B.V. Dat bevestigt de overnemende partij aan RTL Z.

Medewerkers van DA hebben een brief ontvangen over de nieuwe eigenaar. In de brief staat dat de medewerkers niet allemaal hun baan zullen behouden: "Ondanks het feit dat er sprake is van een doorstart zullen er helaas arbeidsplaatsen verloren gaan. We streven ernaar het merendeel van de arbeidsplaatsen te behouden."

Overnemende partij
De nieuwe eigenaar Nederlandse Drogisterij Service B.V., directeur Jan Bouwman, zegt tegen RTL Z dat het jammer is dat het zo is gegaan. "Veel mensen hebben vandaag te horen gekregen dat ze geen werk meer hebben." Op de vraag hoeveel mensen ondanks de doorstart alsnog hun baan zullen verliezen kon hij nog geen antwoord geven, maar het wordt 'geen makkelijk verhaal'. 

Volgens Bouwman is de overname goed nieuws voor klanten en de franchisenemers, want de winkels kunnen nu gewoon open blijven. "We hebben een andere insteek dan de meesten, we hebben het idee dat we er iets moois van kunnen maken," zegt hij over de beslissing om de drogisterijketen over te nemen.  

Perspectief
​FNV doet 'een klemmend beroep' op de Nederlandse Drogisterij Service B.V. om zoveel mogelijk mensen een nieuwe baan te bieden. "Wij gaan uit van een spoedige uitnodiging van de overnemende partij om over het perspectief van de onderneming en van de medewerkers te spreken."

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat het moederbedrijf van DA failliet is verklaard. De DA-keten heeft 266 winkels, de meeste zijn in handen van franchiseondernemers. Het bedrijf heeft zeven winkels in eigen beheer. Bij het bedrijf werken in 212 mensen, hoeveel er bij de franchisenemers werken is niet bekend.

Problemen
Henk Castelijns, directeur DA zei eerder tegen RTL Z dat de problemen van de drogisterij voortkomen uit twee zaken. "Aan de ene kant zijn er een groot aantal ondernemers die hun contract met ons niet verlengd hebben. En aan de andere kant zijn er een aantal ondernemers die moeite hebben met het betalen van facturen, waardoor de debiteurenstand hoog opgelopen is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore