Geld en Werk

Anonymous haalt website Trump offline: 'Verspreid geen haat'

11 december 2015 10:21 Aangepast: 04 augustus 2017 10:01
Beeld © Getty

Anonymous heeft een website van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump offline gehaald. Het internetcollectief waarschuwt Trump dat hij moet stoppen met het verspreiden van moslimhaat.

De betreffende website, trumptowerny.com, is al enkele dagen slecht bereikbaar. Anonymous voert een DDoS-aanval op de website uit. Bij een DDoS-aanval wordt de server van een website bestookt met internetverkeer. Anonymous roept mensen op te helpen. Dat kan met een stukje software waarmee dergelijke aanvallen kunnen worden uitgevoerd.

Leden van Anonymous hebben een video uitgebracht waarin Trump wordt gewaarschuwd. "Hoe meer moslims zich droevig voelen, hoe beter IS ze kan rekruteren", zo spreekt een computerstem in de video. "Donald Trump: denk twee keer na voordat je iets zegt. Je bent gewaarschuwd." Daarmee reageert Anonymous op de uitspraken van Trump, die onder andere wil dat moslims niet meer de VS mogen betreden.

Inmiddels heeft het team van Trump verschillende acties ondernomen om zich te verdedigen tegen DDoS-aanvallen. Zo wordt zijn website voor het presidentskandidaatschap, donaldjtrump.com, beveiligd met een extra check. Om de website te bezoeken, moeten gebruikers eerst een captcha-code invoeren.

Het is niet de eerste keer dat Trump door Anonymous wordt aangevallen. In augustus van dit jaar braken ze in op website trump.com

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore