Geld en Werk

'Apple maakt overstappen van iOS naar Android makkelijker'

11 januari 2016 15:56 Aangepast: 03 augustus 2017 20:43

Apple werkt aan een app waarmee gebruikers makkelijker gegevens van hun iPhone naar een Android-toestel kunnen overzetten, zoals contacten en foto's.

De tool komt er onder enige dwang van Europese telecombedrijven, zo schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van een anonieme bron. Apple zou akkoord zijn gegaan om een simpele app te bouwen, waarmee klanten op gemakkelijke wijze data zoals contacten, muziek en foto’s naar Android-kunnen overzetten vanaf een iOS-toestel.

Volgens Europese telefoonaanbieders wisselen mensen nauwelijks van iOS naar Android, met als grote reden dat er geen simpele manier is om hun data te exporteren. De bedrijven klagen daarom, omdat ze hierdoor niet goed kunnen onderhandelen met Apple over de toestellen.

Move to iOS
In september van 2015 bracht Apple al wel een app uit waarmee Android-gebruikers makkelijker konden overstappen naar Apple door data over te zetten. Het was de eerste app die Apple voor het Android-platform ontwikkelde. De 'Move to iOS'-app kon rekenen op een hoop negatieve recensies in Google Play, inmiddels heeft hij een gemiddelde score van iets meer dan 2 sterren, na 55.000 beoordelingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore