Geld en Werk

Nederlander koopt Belgische schoenenwinkel van failliet Macintosh

18 januari 2016 21:13 Aangepast: 03 augustus 2017 18:36
Van de Schoor is ook directeur van Miss Etam Beeld © Brantano

De Nederlander Rens van de Schoor wordt mede-eigenaar van Brantano. De Belgische schoenenketen stond te koop na het faillissement van eigenaar Macintosh.

Van de Schoor is ook directeur van een andere Nederlandse kledingwinkelketen die eerder een doorstart maakte: Miss Etam. Ook is hij eigenaar van Roman & Stern, het moederbedrijf van kledingwinkels Superstar en Steps. Eerder stond hij aan het hoofd van het vennootschap NLB Fashion, dat weer onder het Belgische bedrijf FNG Group valt. 

Hij neemt Brantano niet in zijn eentje over, maar doet dat onder andere met topman Dieter Penninckx van FNG. Hij is de uitbater van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps. Daarnaast neemt ook de Belgische familie Torfs aandelen in de winkel. Zij hebben ook de keten Schoenen Torfs in hun portefeuille.

Schimmige schulden
FNG en Etam zijn vlak na de doorstart gaan samenwerken, zo maakt het kledingbedrijf gebruik van de productie van FNG in Turkije, India en Hongkong. In november bleek dat de Miss Etam een schuld heeft van ruim 14 miljoen euro 'bij een schimmige investeerdersgroep'. De beursgang zorgde niet voor een aflossing van die schuld. Ook blijft de identiteit van de geldschieters achter de beursgang van Miss Etam in nevelen gehuld. 

Brantano stond in de etalage na het faillissement van Macintosh. Het wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam 'Brantnew' krijgt. Een woordvoerder van Macintosh kon de transactie overigens nog niet bevestigen. Brantano heeft 130 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore