Ga naar de inhoud
Bijzondere vakanties

Exclusieve en peperdure vakantie: 'Het ontbijt werd met een kano gebracht'

Ralf van de Veerdonk op Bora Bora. Beeld © Ralf van de Veerdonk

"Het stond al 15 jaar bovenaan mijn bucketlist." Dat zegt Ralf van de Veerdonk (33) over Bora Bora, een eiland in de Stille Oceaan dat hoort bij Frans-Polynesië. Deze zomer mocht hij er voor een filmklus plotseling naartoe, terwijl het normaal een klein fortuin kost. "Ik dacht echt: wow, nu ben ik er eindelijk!"

Ralf kon voor zijn werk naar de bijzondere plek. Mensen die wat meer te besteden hebben, kunnen er luxe bungalows huren op een resort. "Ik ben filmmaker en heb vaker dat soort plekken gefilmd. Nu kwam ineens een aanvraag voor Bora Bora binnen. Ze zijn via mijn website bij mij terechtgekomen."

4000 euro voor de vlucht

Hij kon zijn geluk niet op. Meteen ging hij op het aanbod in en werd de hele reis voor hem geboekt. Maar je bent er niet zomaar. "Ik ben via Amsterdam naar Frankfurt gevlogen, toen van Frankfurt naar Los Angeles en van Los Angeles naar Tahiti. Vanuit Tahiti moet je dan met een binnenlandse vlucht naar Bora Bora. Het duurde deur tot deur 38 uur."

Thumbnail

De bungalows van Bora Bora (Foto: Ralf van de Veerdonk.)

Voor Ralf werd alles betaald, maar de 'normale' toerist moet heel diep in de portemonnee kijken voor een trip naar het eiland. "De vlucht alleen al is ruim 4000 euro", zegt hij.

Ontbijt wordt met kano gebracht

Maar dan begint het eigenlijk pas. Iedere nacht kost 1300 euro en je moet elke dag op het resort eten en drinken, een andere mogelijkheid is er simpelweg niet. "Een hamburger met een blikje cola kost al gauw 15 euro. Met een paar excursies erbij ben je voor een vakantie van tien dagen zomaar 40.000 euro tot een halve ton kwijt."

Duur is de trip dus zeker, maar leuk ook. "Het was zeker mijn mooiste ervaring. Ik heb gezwommen met haaien, het ontbijt werd met een kano bij mijn bungalow gebracht en je ziet de meest bijzondere vissen tijdens het snorkelen. De lagune daar is echt net een aquarium."

Veel mensen die op huwelijksreis zijn

De mensen die op het eiland komen zijn uiteraard erg rijk. Ralf: "Het zijn voornamelijk Fransen, Italianen en Amerikanen. Hier en daar zie je een Japanner of een Chinees. Het zijn vooral mensen die op huwelijksreis zijn. Heel soms zie je een gezin."

Bora Bora: Pearl of the Pacific | by Veerdonk Visuals in 4K | from Veerdonk Visuals on Vimeo.

Eén nadeel aan de trip van Ralf is dat hij de nummer 1 van zijn bucketlist kwijt is. Heeft hij daar al een vervanger voor gevonden? Na lang nadenken zegt hij: "Het enige continent waar ik nog niet ben geweest is Zuid-Amerika. Ik zou wel naar Patagonië willen. Of naar Rio de Janeiro. Maar dan niet tijdens carnaval, want het echte carnaval wordt alleen in Den Bosch gevierd!"

Andere bijzondere (en dure) vakanties:

1. In een reis van twee jaar langs 962 Werelderfgoedlocaties

Deze vakantie staat bekend als de duurste ter wereld. In twee jaar tijd ga je over de hele wereld langs alle 962 locaties van de Unesco Werelderfgoedlijst. De kosten: een slordige 1,5 miljoen euro.

2. In 28 dagen de wereld rond

De wereld rond kan sneller dan in twee jaar, of zelfs 80 dagen. Met deze trip doe je dat in 28 dagen. Je ziet pyramides, de Taj Mahal en Macchu Picchu. En een hoop meer.

3. De meest romantische trip

Rome, Florence, Venetië, St. Moritz, Parijs, Santorini, St. Lucia, Hawaii, Koh Samui en de Malediven. Allemaal in één trip en dat met de liefde van jouw leven. De ultieme trip voor lovers, beweert de aanbieder. Daar betaal je dan wel voor.

Meer op rtlnieuws.nl:

Zonder geld op vakantie: 'Ik heb zelfs een euro winst gemaakt'