Geld en Werk

Ondernemingsraad V&D tegen doorstart met Sun Capital

06 januari 2016 18:28 Aangepast: 03 augustus 2017 21:44

De ondernemingsraad van V&D wil niet dat er wordt doorgestart onder de oude eigenaar, Sun Capital, schrijft het in een brief aan het personeel. De curatoren hebben toegezegd daar rekening mee te houden.

Dat blijkt uit een brief die in handen is van Nieuwsuur en werd gepubliceerd door de NOS.

In de brief schrijft Martin Oudejans, voorzitter van de OR dat een doorstart onder Sun waarover wordt gespeculeerd in de media 'onmogelijk een serieuze optie is'. De curatoren van het failliete V&D zijn hiervan op de hoogte en hebben toegezegd rekening te houden met de mening van de OR, schrijft hij.

Zoveel mogelijk overnamekandidaten
Sun Capital was eigenaar van V&D voordat het vorige maand de stekker trok uit het warenhuis na slechte resultaten in oktober, met een faillissement tot gevolg op oudjaarsdag. Overigens heeft Sun Capital zich nog niet officieel gemeld als potentiële koper. 

Op maandag heeft de OR een gesprek gevoerd met de curatoren van V&D, die het liefst de opties voor een overnamekandidaat open willen houden om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te maken, blijkt uit de brief.

Daarvoor zijn 'enkele tientallen belangstellenden', volgens de brief. Over wie dat zijn doen de curatoren geen mededelingen. Ze zijn overigens 100 procent zeker dat V&D een doorstart kan maken. 

In totaal hebben zo'n zestig serieuze en minder serieuze partijen zich gemeld, zegt een woordvoerder van V&D tegen het ANP. Ongeveer veertig van die partijen zijn uitgenodigd om een voorstel op papier te zetten en die worden nog deze week verwacht.

Binnen twee weken duidelijkheid
Volgende week worden dan een aantal partijen geselecteerd die een kijkje in de boeken krijgen. "Binnen nu en twee weken moet een hoop duidelijk zijn", aldus de woordvoerder.

Hij benadrukte daarbij dat naast de OR ook vakbonden, verhuurders, schuldeisers en andere direct betrokkenen hun wensen kenbaar hebben gemaakt aan de bewindvoerders. Dit alles wordt volgens hem gewogen en meegenomen bij het maken van beslissingen.

Ontslagbrieven
Verder staat in de brief te lezen dat de ontslagbrieven voor het personeel dinsdag de deur uit zijn gegaan en als goed is allemaal vandaag zijn bezorgd. Op vrijdag volgen er informatiesessies van het UWV in de vestigingen voor het personeel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore