Geld en Werk

Bekendste Popcorn Time-site uit de lucht gehaald

24 oktober 2015 08:40

De belangrijkste link naar Popcorn Time, Popcorntime.io, is definitief uit de lucht gehaald.

Er waren al een aantal dagen problemen, sinds een aantal ontwikkelaars van de site besloten met hun werk te stoppen uit angst voor mogelijke rechtszaken vanuit de filmindustrie. Daarna ging de site al een groot deel van de week offline, en dat blijft hij nu definitief, bevestigt ontwikkelaar Wally tegen Torrent Freak. Hij heeft alle servers en logs weggehaald. 

De makers van Popcorn Time probeerden de domeinnaam bij een andere eigenaar onder te brengen, maar daar weigert de provider aan mee te werken.

Andere sites nog wel online
Popcorntime.io was verreweg de populairste link die kijkers gebruikten, maar alternatieven zijn nog gewoon in de lucht, zoals Popcorn-time.se. Die sites hebben wel ook last van haperingen, omdat ze gebruik maken van een torrentwebsite van Popcorn Time als bron om series en films van te downloaden, maar die is al dagen offline.

Eerder deze week kwam Popcorn Time in Nederland in opspraak toen bekend werd dat individuele gebruikers boetes kunnen verwachten omdat illegaal films en series hebben gedownload via de dienst. In Duitsland gebeurt dit al; de Nederlandse student Sander loopt er stage en kreeg via zijn huisbaas een boete van duizend euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore