Geld en Werk

Dit is Microsofts iPhone-toetsenbord

26 januari 2016 10:49 Aangepast: 03 augustus 2017 16:30

Het iPhone-toetsenbord waar Microsoft aan werkt krijgt de opvallende mogelijkheid om snel met één hand te typen.

Het gerucht dat Microsoft aan een eigen iPhone-toetsenbord werkt kwam vorige week al naar buiten. Toen leek het om een iOS-versie van het Word Flow-toetsenbord te gaan dat ook op Windows Phone-toestellen zit.

Maar er is een groot verschil. Het Word Flow-toetsenbord voor de iPhone krijgt een opvallende stand waarin je makkelijker met één hand zou moeten kunnen typen, meldt The Verge. Het toetsenbord loopt dan in een waaier langs een onderhoek van het scherm, waardoor je met je duim makkelijker bij de letters zou moeten kunnen.

Voor beide handen
De stand werkt voor zowel de linker- als rechterduim en kan worden gebruikt door letters ouderwets één voor één aan te tikken of door eroverheen te swipen. Het toetsenbord op Windows 10 Mobile heeft ook een éénhandige stand, maar daarbij worden de letters niet in een waaier weergegeven, maar nemen gewoon minder schermruimte in. Het is niet duidelijk of deze functie ook naar Windows 10 Mobile komt.

De iOS-versie van Word Flow zou in ieder geval ergens 'de komende maanden' verschijnen. Een Android-versie volgt dan later dit jaar.

Bron: Bright.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore