Geld en Werk

'Misschien woningen in leegstaand KPMG-gebouw'

17 december 2015 23:22 Aangepast: 04 augustus 2017 02:24

Het grootste deel van het oude hoofdkantoor van KPMG staat leeg, maar de gemeente Amstelveen heeft een oplossing, er kunnen woningen in komen.

Dat schrijft de Volkskrant. Er zou een plan zijn om er 300 tot 400 woningen in te maken.

Het kantoorgebouw staat al een aantal jaren leeg. Sinds een paar maanden huurt Atos Origin 9000 vierkante meter in het gebouw. Het totale gebouw is echter 58.000 vierkante meter groot.

De gemeente Amstelveen had in 2012 ook al plannen om voor het gebouw een andere bestemming te vinden.

Onderzoek naar bouw nieuwe hoofdkantoor
KPMG trok in 2010 naar een nieuw kantoor, omdat het oude te klein zou zijn. Inmiddels heeft KPMG in het nieuwe gebouw ruimte over. Naar de bouw van het nieuwe kantoor loopt een strafrechterlijk onderzoek. De fraude zou zijn gepleegd in de jaren 2009 en 2010. Vermoedelijk heeft de onderneming ten onrechte onkosten opgevoerd. Op die manier is mogelijk voor miljoenen belasting ontdoken, denkt het OM. Ook bestaat de verdenking van valsheid in geschrifte. De projectontwikkelaar zou valse facturen hebben gestuurd.

Om het oude hoofdkantoor om te bouwen moet het bestemmingsplan worden veranderd. De ligging aan de A9 kan daarbij, in verband met geluidshinder, mogelijk een probleem zijn.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore