Geld en Werk

MIT biedt (bijna) gratis online Management master aan

14 oktober 2015 21:50 Aangepast: 15 oktober 2015 06:51
Studenten mogen de helft van alle vakken gratis volgen via online modules Beeld © ANP

De Massachusetts Institute of Technology (MIT) begint een pilot waarbij je bijna gratis een Business master kan doen. Veel universiteiten bieden al langer gratis online cursussen aan, maar masters werden nog niet door topuniversiteiten online aangeboden.

De pilot begint in de winter en is voor iedereen toegankelijk. Studenten mogen de helft van alle vakken gratis volgen via online modules. Wie vervolgens het officiële papiertje: een 'MicroMasters Graad' wil behalen, kan dat doen voor 1500 dollar. Vervolgens is het mogelijk om het tweede deel van de master te behalen tegen een flinke korting. 

Voor 33.000 dollar mag je het complete tweede semester volgen. Dat klinkt duur, maar komt neer op de helft van de normale kosten voor het hele programma. Er is een kans dat je dit geld daarna wel snel terug zult verdienen, want het managementprogramma van MIT staat enorm hoog aangeschreven bij bedrijven. En even ter vergelijking: voor een jaartje Harvard, Yale of Georgetown betaal je zo 84.000 dollar.

Testfase
Best handig, zo'n (bijna) gratis master dus, want op deze manier kom je er gemakkelijk achter of je het hoge universitaire niveau aankunt, zonder jezelf een flinke burn-out of faillissement te bezorgen. Ben je geïnteresseerd, dan kan je deze winter tijdens de pilot hier een kansje wagen.

Wel geïnteresseerd maar wil je een goedkoper programma? Georgia Intitute of Technology heeft een online mastersgraad voor 6.600 dollar en is gratis als er geen papiertje bij hoeft. The University of Illinois heeft een online master bedrijfskunde volgens het zelfde model. En je kunt natuurlijk ook vakken volgen aan talloze universiteiten bij Edx.org.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore