Geld en Werk

Nederlandse smartphone-game laat kinderen spelend leren

29 januari 2016 18:57 Aangepast: 03 augustus 2017 15:23

Kinderen spelen steeds meer met tablets of telefoons, zelfs als ze heel jong zijn. Felle kleuren op een touchscreen zijn nou eenmaal onweerstaanbaar, maar leerzaam en actief is het niet. Nederlandse startup Linkx zag in dat nadeel een voordeel, en gebruikt felle kleuren op een touchscreen juist om kinderen wat nieuws te leren, en de wereld om hen heen te laten verkennen.

Linkx is speelgoed dat een smartphone-game combineert met spelen in de echte wereld, en zo jonge kinderen onder andere taal leert.

Horen en zoeken
Daarvoor combineert het bedrijf een vandaag verschenen app voor Android en iOS met speakertags, die ouders door hun huis kunnen hangen. Leg ergens in huis een blauwe tag met het plaatje van een stoel erop, en koppel hem aan de blauwe bubbel in de app. Vervolgens horen kinderen elke keer dat ze op een blauwe bubbel in de app drukken het woord ‘stoel’ uit het speakertje komen, en leren ze zo spelenderwijs wat het betekent terwijl ze op onderzoek uitgaan.

Volgens de makers werkt dat niet alleen goed bij jonge kinderen, maar dankzij zijn praktische, tastbare aanpak ook bij kinderen met autisme. Een Linkx start-kit met drie speakers kost 129,99 euro, een enkele tag kost 49,99 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore