Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Abellio-topman eist forse schadevergoeding van NS

12 november 2015 07:44 Aangepast: 12 november 2015 08:16
Beeld © ANP

Jeff Hoogesteger, de geschorste topman van NS-dochter Albellio, eist een flinke schadevergoeding van NS. Hij wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de fraude in Limburg, waar bij een aanbesteding vertrouwelijke informatie werd doorgespeeld.

In de voorlopige beschikking in de zaak valt af te lezen dat Hoogesteger om een forse ontslagvergoeding vraagt. Volgens hem is een vergoeding van factor 1,5 terecht, gebaseerd op dienstjaren en leeftijd. Daarnaast vraagt hij om uitdiensttreding per 1 januari 2016. NS wil zijn contract zo snel mogelijk verbreken, met eventueel een 'beperkte billijke vergoeding'. 

Nog steeds in dienst
Hoogesteeger werd in juni geschorst toen bekend werd dat er fraude was gepleegd. Hij zou op de hoogte zijn van de omkoping van Veolia-directeur René de Beer in ruil voor vertrouwelijke informatie. In tegenstelling tot oud-NS-baas Timo Huges is hij nog steeds in dienst, ondanks het vernietigende rapport dat verscheen over de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer. Dat Huges al wel ontslagen is, komt omdat hij als president-directeur door de Raad van Commissarissen is benoemd, wat niet voor Hoogesteger en algemeen directeur Annemarie Zuidberg niet geldt. 

Hoogesteger ontkent dat hij op de hoogte was van de onregelmatigheden. NS wil niet reageren op de zaak, zolang die nog loopt. Op 18 december doet de Utrechtse rechter uitspraak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore