Geld en Werk

Postbodes worden omgeschoold tot waardetransporteur

20 augustus 2015 07:01 Aangepast: 06 september 2015 16:42

Postbezorging is steeds minder een fulltimebaan. De bijna drieduizend die er nu zijn, moeten in de komende jaren aan extra werk worden geholpen. Ze blijken uitermate geschikt als… waardetransporteur.

“Het is wennen, een hele omschakeling”, vertelt oud-postbode Rob Kleijn, die nu één van de veertien is die waardetransporteur zijn geworden voor het bedrijf RCCS. "Nu kom ik bij klanten echt waarde ophalen; daar kwam ik alleen maar brieven brengen."

Het werk als waardetransporteur vereist specifieke eigenschappen, en die hebben postbodes. “We willen iemand die klantvriendelijk is, snel kan werken en er tiptop uitziet“, vertelt Fred Rensenbrink, directeur van RCCS. De binnengehaalde postbodes moeten nog wel een vakdiploma halen, psychologische tests ondergaan en slagen voor een rijtest, voor ze aan de slag kunnen.

Financiering door PostNL
Medewerkers van PostNL kunnen zich vrijwillig aanmelden voor de omscholing, waarvoor door RCCS een overeenkomst sloot met ROC Zadkine. In een versnelde vakopleiding Particulier Beveiliger van een half jaar volgen de postbodes een dag per week theoriescholing bij RCCS en worden ze vier dagen per week in de praktijk opgeleid. Tijdens de opleiding blijven ze in dienst bij PostNL. Die financiert de omscholing ook, zoals in het sociaal plan werd afgesproken.

De verwachting is fdat zo’n 240 postbodes de overstap naar waardetransporteur maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van