Geld en Werk

Transportbedrijf schroeft leveringen V&D terug

29 december 2015 16:54 Aangepast: 03 augustus 2017 23:50
Archieffoto Beeld © Thinkstock

Transportbedrijf G. Snel Logistics heeft afgelopen dagen niet alle V&D-filialen meer bevoorraad. Dat bevestigen bronnen aan RTL Z. Volgens het warenhuis zijn er minder transporten nodig.

Begin dit jaar stootte V&D het eigen transport tussen het distributiecentrum en de winkels af. Om kosten te besparen verkocht het warenhuis de distributietak inclusief chauffeurs aan transportbedrijf G. Snel Logistics.

Woensdag kreeg V&D uitstel van betaling. Vandaag bleek dat leveranciers als Centraal Boekhuis en Seiko geen artikelen meer leveren aan het warenhuis. Volgens V&D leveren andere leveranciers nog wel, en kunnen de winkels nog “wekenlang voort” met de voorraden in de distributiecentrum.

Elke werkdag
Maar als het transportbedrijf de artikelen uit het distributiecentrum niet meer in de winkels bezorgt, heeft V&D toch een probleem. Volgens een interne bron zijn de afgelopen twee dagen niet alle V&D-filialen meer door G. Snel Logistics bevoorraad. Normaal vonden er elke werkdag leveringen plaats.

Directeur Ronald Visscher van G. Snel Logistics wil het uitblijven van de leveringen “niet volledig” bevestigen. “We hebben daar afspraken over met onze klant. Bij V&D kunnen ze uitleggen hoe het precies zit.”

Geen geschil
Volgens woordvoerder Edwin van Wijk is er “geen sprake van een geschil met het transportbedrijf of een opzegging van diensten.” Wel erkent hij dat er minder transporten dan gebruikelijk plaats vinden. “Omdat er minder door onze leveranciers wordt geleverd, is er ook minder behoefte van transport tussen ons distributiecentrum en de winkels.”

Volgens de woordvoerder staat er morgen wel een bevoorradingsdag gepland, en volgende week nog twee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore