Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Robots nog slechter in Ikea-meubels in elkaar zetten dan wij

01 oktober 2015 12:13 Aangepast: 01 oktober 2015 16:38
Beeld © ANP

Robots nemen ons allerlei stomvervelend werk uit handen. Maar het duurt nog wel even voordat ze zelf een Ikea-stoel kunnen maken.

Wie wel eens tot razernij is gedreven bij het in elkaar zetten van een Ikea-bouwpakket, kan zich troosten met de gedachte dat robots het nog slechter doen dan wij. Het assembleren van Ikea-meubilair dat bestaat uit tal van verschillende onderdelen, blijkt vooralsnog een vrijwel onmogelijke opgave voor een robot.

Twee onderzoekers van de Nanyang Technological University, Francisco Suarez-Ruiz en Quang-Cuong Pham, proberen daar nu verandering in te brengen. Hun robot is nog niet in staat om een Ikea-stoel te bouwen, maar het duo uit Singapore heeft al wel enige progressie geboekt. Zo slaagt hun robot er inmiddels in om zo’n houten Ikea-schroefje in het daarvoor bestemde gat van een andere Ikea-onderdeel te poeren. Kijk maar in onderstaande video:

"We blijven werken tot we de robot alle taken kunnen laten uitvoeren die nodig zijn voor het in elkaar zetten van een Ikea-stoel",verklaren de twee tegenover MIT Technology Review. Dat zal echter nog wel een paar jaar kosten. Tot het zover is, moeten we ons nog even blijven ergeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore