Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

V&D vraagt uitstel van betaling aan

23 december 2015 00:20 Aangepast: 04 augustus 2017 00:52
Beeld © ANP

De noodlijdende warenhuisketen V&D vraagt vandaag uitstel van betaling aan. Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover RTL Z.

Vanochtend om 9.00 uur worden de ruim 10.000 werknemers van V&D op de hoogte gesteld van het besluit.

V&D raakte begin dit jaar in zwaar weer, als gevolg van grote verliezen in 2014. Om de verliezen te stelpen kondigde het winkelconcern in januari aan om eenzijdig de lonen van het personeel en de huren van de winkels te verlagen. Na maandenlange conflicten met verhuurders en vakbonden leek V&D uiteindelijk toch uitzicht te hebben op voortbestaan.

Sun Capital
Met het merendeel van de verhuurders werd een akkoord gesloten over huurverlagingen. En door het ontslag van 400 werknemers zouden de loonkosten omlaag gaan. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, die V&D in 2010 kocht, stak bovendien tientallen miljoenen extra in de winkelketen.
 
Maandag meldde RTL Z dat het desondanks beroerd bleef gaan met V&D. Uit uitgelekte stukken bleek dat het winkelconcern dit jaar opnieuw afkoerst op een verlies van tientallen miljoenen. Sinds de overname door Sun Capital boekte V&D elk jaar verlies. Nu blijkt dat V&D als gevolg van de tegenvallende resultaten uitstel van betaling zal aanvragen. De keten telt 62 warenhuizen.

Personeel
Wat de surseance betekent voor het personeel en de filialen is nog niet bekend, zegt economieverslaggever Ann-Lynn Hamelink. "Dat is op dit moment nog onduidelijk. Het personeel wordt morgenochtend ingelicht." V&D kon nog geen toelichting geven op het nieuws.

Meer over V&D:
V&D koerst opnieuw af op groot verlies

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore