Geld en Werk

ICI Paris-werknemers in V&D behouden baan

17 februari 2016 12:06 Aangepast: 01 augustus 2017 10:00
Gisteren werd bekend dat een doorstart van V&D onder Coolcat-eigenaar Roland Kahn is mislukt Beeld © ANP

Werknemers van ICI Paris XL die voor de shop-in-shops van V&D werkten, hoeven zich geen zorgen te maken over hun baan. Het bedrijf laat weten dat alle werknemers overgeplaatst worden naar andere vestigingen van de parfumwinkel.

ICI Paris XL had 24 winkels in warenhuizen van V&D, in totaal werkten daar zo'n 200 personeelsleden met een contract voor bepaalde of onbetaalde tijd.

"De shop-in-shops zijn altijd een goede aanvulling geweest op onze strategie. Wij zijn graag aanwezig op toegankelijke locaties, waar ook onze klanten zich bevinden", laat vertelt Jeroen van der Hamsvoort, directeur ICI Paris XL Nederland weten. In dat kader opende de winkelketen laatst ook twee filialen op de NS stations van Rotterdam en Amsterdam.

Einde V&D
Naast ICI Paris, hadden ook onder andere Dixons, Hunkemöller en Perry Sport een vergelijkbare vestiging in sommige warenhuizen. Gisteren werd bekend dat een doorstart van V&D onder Coolcat-eigenaar Roland Kahn is mislukt. Daardoor zijn 8000 medewerkers van V&D hun baan verloren.  Roland Kahn is er 'ziek van' dat hij V&D niet heeft kunnen redden. "Ook voor de werknemers."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore