Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

FNV gaat ontslagen bij Makro aanvechten

25 augustus 2014 14:57 Aangepast: 06 september 2015 15:08

FNV Bondgenoten gaat juridische procedures starten om ontslagen aan te vechten bij groothandelsketen Makro. In de vestigingen van het bedrijf verdwijnen nog voor het einde van dit jaar ,,honderden'' banen.

De vakbond is het niet eens met de manier waarop Makro de reorganisatie uitvoert.

Makro heeft ongeveer een kwart van het personeel op de vestigingen boventallig verklaard. Zij kunnen nu solliciteren op een aantal nieuwe functies, maar FNV vreest dat vooral oudere werknemers door deze methode buiten de boot vallen.

De vakbond probeert de gedupeerde medewerkers juridisch bij te staan. Onderhandelingen om Makro tot een eerlijkere verdeling van de ontslagen te brengen, zijn op niets uitgelopen.

De reorganisatie zelf valt ook niet te vermijden, zegt FNV-bestuurder Karin Boelens. Makro is voor zijn inkomsten voor een groot deel afhankelijk van de verkoop van levensmiddelen. Op die markt krijgt het bedrijf steeds vaker te maken met hevige concurrentie, onder meer van supermarkten.

Bij Makro zelf was maandag niemand bereikbaar voor inhoudelijk commentaar.

Makro, onderdeel van het Duitse winkelconcern Metro, telt 17 vestigingen en heeft ongeveer 3200 werknemers in dienst in Nederland. Het is niet de eerste reorganisatie bij het bedrijf. Begin dit jaar nog moesten er enkele tientallen mensen uit op het hoofdkantoor. Een paar jaar geleden werkten er volgens FNV nog zo'n 5400 mensen bij Makro.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore