Geld en Werk

18 volslagen belachelijke 'Internet of things' gadgets

05 december 2015 08:04 Aangepast: 05 december 2015 09:52
Beeld © ANP

Straks is alles met internet verbonden, maar is het ook nodig om via internet te controleren of je fietsbanden nog hard genoeg zijn, wanneer je naar de wc bent geweest, of om je te vertellen wat je eigenlijk net uit je kopje hebt gedronken?

Vergeet het internet 2.0, laat internet 3.0 maar zitten, internet of things komt er aan. Alles hangt aan het web. Zo bestelt de koelkast zelf een nieuw pak melk als het op is.

Maar je kunt het ook overdrijven.

Quartz zet 18 dingen op een rijtje die je nu al aan internet kunt hangen, maar waarvan je je echt afvraagt wat de bedenkers heeft bezield. een bloemlezing.

Wat ons Nederlanders zal aanspreken is dat je je fietsband met internet kunt verbinden, zodat je op je smart phone kunt zien of je je banden moet oppompen. Veel handiger natuurlijk dan even voelen.

Als je onderweg ben en je wilt weten wat je ook alweer allemaal in je tas hebt gestopt, vergeet dan dat ouderwetse gedoe zoals in je tas kijken, check het gewoon op je app.

Als je in de trein zit en niet meer weet wat je in vredesnaam hebt meegenomen van huis heb je de beker die dat voor je kon ontdekken: zwarte koffie, cappuccino, misschien wel jus d'orange. Maar dit vernunftige product laat nog even op zich wachten. Wat er wel is, is een beker die bijhoudt hoeveel water je drinkt. Dit prachtige apparaat kost maar 99 dollar.

Straks voetballen we allemaal als Messi, want in deze bal van Adidas zit een sensor die je alles vertelt over de snelheid, draaibeweging, schot en richting van de bal. Zo kun je je techniek nóg beter maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van