Geld en Werk

Tientallen bedrijven melden zich voor doorstart V&D

24 december 2015 16:59 Aangepast: 04 augustus 2017 00:52

De bewindvoerders van de V&D weten in de loop van januari of in welke vorm V&D en La Place zullen doorstarten.

Voor de V&D Groep is uitstel van betaling aangevraagd en verkregen, meestal het voorportaal voor een faillissement. De curatoren van de V&D stellen vandaag in een persbericht dat zij ernaar streven om V&D en La Place in ieder geval nog bijna twee maanden open te houden.

De curatoren zijn optimistisch om in ieder geval een deel van de filialen open te houden: "In de afgelopen dagen hebben zich tientallen geïnteresseerden partijen gemeld voor V&D, La Place of onderdelen daarvan. In de komende dagen en weken zullen de bewindvoerders de getoonde interesse nader bestuderen, waarna met een aantal geselecteerde partijen gesprekken zullen worden gevoerd."

Eigenaar Sun Capital trok gisteren de stekker uit het bedrijf, nadat de verkopen in november en december fors minder waren dan verwacht. De investeerder redde V&D afgelopen zomer nog van een faillissement met 47 miljoen euro, maar de financiële situatie is nu 'onhoudbaar' geworden, zegt het bedrijf. 

Door de winkels open te houden, vergroten de bewindvoerders de overlevingskansen van V&D. Een bedrijf in surseance heeft veel meer kans op een succesvolle doorstart als er gewoon wordt doorgewerkt. Ook voor het behoud van de werkgelegenheid is het belangrijk dat het bedrijf doordraait. Zijn de winkels éénmaal dicht en is het faillissement uitgesproken, dan wordt het voor het personeel erg moeilijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore