Geld en Werk

En de fijnste werkgever is….

07 oktober 2015 10:30 Aangepast: 07 oktober 2015 11:18
Beeld © ANP

Bij wie kun je het beste werken? Een groot onderzoek onder werknemers wijst uit: bij zorggoeroe Jos de Blok.

Het is nogal een wenslijstje van werknemers:

  • Blij met je organisatie
  • Blij met je werkzaamheden
  • Trots op het bedrijf en haar doelen
  • Genoeg ruimte en kansen krijgen
  • Waardering krijgen voor wat je doet

Sommige bedrijven in Nederland tick all the boxes zo blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Effectory onder medewerkers van 347 organisaties. Deze vijf bedrijven (met meer dan 1000 werknemers) scoorden het hoogste:

Buurtzorg Nederland
Zorggoeroe Jos de Blok, een econoom die verpleger werd, staat met zijn Buurtzorg op 1. De Blok heeft het niet zo op managers en dat maakt zijn personeel bijzonder gelukkig. Buurtzorg werkt met kleine teams van maximaal 12 medewerkers die voor zorg en verpleging aan huis komen. Het percentage bevlogen en betrokken werknemers ligt hoog: 96,3 procent. Er werken 9300 mensen. Met een cijfer 8,7 laat de Blok de nummer twee ver achter zich.

Vanderlande
Je hebt waarschijnlijk nog nooit van VanderLande gehoord, maar je koffer heeft misschien wel op een lopende band van het bedrijf gelegen. De Veghelse onderneming maakt rolbanden die je kent van het vliegveld en machines die pakketten sorteren voor postbedrijven en webwinkels. Er werken heel veel blije mensen bij het bedrijf: 94,4 procent is betrokken en bevlogen. Het eindcijfer: een 8. 

Zorggroep Elde
Ook veel tevreden medewerkers bij Zorggroep Elde uit Boxtel. Het wereldhuis hoort bijvoorbeeld bij dit bedrijf:

"Medewerkers krijgen de ruimte en verantwoordelijkheid om het zorgproces met elkaar te organiseren." De platte organisatiestructuur levert de organisatie 95,4 procent happy werknemers op. Rapportcijfer: ook een 8. 

Esdégé-Reigersdaal
Nee, wij kenden deze onderneming ook nog niet, maar blijkbaar is dit zorgbedrijf the place to work. Esdégé-Reigersdaal staat al jaren in de top 10. De 2471 medewerkers krijgen 'ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid' en er is zo min mogelijk bureaucratie. Van de werknemers kreeg deze werkgever een 7,9.  

Hutten
Zware werktijden, hard rennen en afgesnauwd worden door iemand die zijn salade niet pruimt. In de horeca werken is niet altijd een feestje, maar bij Hutten blijkbaar wel. 'Geluk' staat voorop bij het bedrijf, schrijft adviseur van het medewerkersonderzoek Martijn Krol. "Als ik bij Hutten op bezoek ben, krijg ik ook het gevoel dat medewerkers maximaal in hun kracht worden gezet." En dat is nog niet alles: Hutten noemt haar medewerkers 'samenwerkers'. En heeft zowaar een lipdub opgenomen:

Bekijk hier de volledige lijst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore