Geld en Werk

Bol.com kondigt bouw logistiek centrum aan

09 juli 2015 08:30 Aangepast: 29 januari 2019 13:47

Internetwinkel bol.com start begin 2016 met de bouw van een nieuw logistiek centrum in Waalwijk. Het zogenoemde fulfilment center, dat in 2017 zijn deuren zal openen, zorgt in de toekomst voor zo’n duizend banen in Waalwijk en omgeving. Dat maakte bol.com donderdag bekend.

Het nieuwe logistieke centrum wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000 vierkante meter grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden.

De distributie van bol.com, dochteronderneming van Ahold, wordt op dit moment al vanuit Waalwijk geregeld, door het beursgenoteerde Docdata. Ook op de nieuwe locatie zal dat e-commercebedrijf zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Daarnaast zal Docdata bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.

De grond, het pand en de apparatuur in het nieuwe fulfilment center zullen volledig in bezit zijn van bol.com. Volgens directeur Daniel Ropers biedt het huidige logistieke centrum op den duur te weinig capaciteit. Ook biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore