Geld en Werk

Nieuwe iOS-update verlost iPhones van 'error 53'

18 februari 2016 22:09 Aangepast: 01 augustus 2017 09:30
Beeld © EPA

Apple heeft een software-update voor iOS uitgebracht, waardoor het 'error 53'-probleem wordt opgelost.

De iPhones die onbruikbaar werden na een 'error 53'-melding werken na het installeren van de nieuwe update van iOS die Apple vanavond vrijgaf weer correct. Apple legt uit hoe de update op een defecte iPhone is te installeren.

Recent klaagden duizenden Apple-gebruikers over de foutmelding, waardoor hun toestel niet meer werkte. De error dook op nadat de apparaten door onofficiële reparateurs waren gemaakt.

Rechtszaak
Wanneer het scherm en daarmee ook de vingerafdrukscanner werden vervangen, kon de iPhone bij een systeemupdate 'op slot' gaan. Dat had te maken met een beveiligingssysteem van Apple, dat opmerkte dat de vingerafdrukscanner niet de originele was. Volgens Apple kunnen klanten die buiten hun garantie om hebben betaald om hun kapotte toestel te vervangen, hun geld terug krijgen.

Een Amerikaans advocatenkantoor startte eerder deze maand een rechtszaak over de kwestie , waarbij alle getroffen klanten zich kunnen aansluiten. Het advocatenbureau wil in totaal 5 miljoen dollar aan schadevergoedingen. Ook eiste het gratis reparaties en een software-update waardoor de foutmelding niet meer zou verschijnen.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore