Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Hudson's Bay gaat nog zeven V&D's ombouwen

Beeld © Getty Images

De Canadese winkelketen Hudson's Bay gaat zeven nieuwe locaties openen, in de voormalige V&D-panden in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

Daarmee staat de teller op elf locaties, waarvan tien winkels gevuld zullen worden met een Hudson's Bay-vestiging en één met een Saks OFF 5th-zaak. Het bedrijf gaf eerder aan twintig winkels te willen openen in Nederland in de komende twee jaar. 

De winkels kunnen naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 open, laat Richard Baker, bestuursvoorzitter van de Hudson's Bay Company (HBC) weten. Hij is druk aan het onderhandelen met andere verhuurders. "We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties.”

Hudson's Bay vs V&D

Eerder benadrukte Baker tegenover RTL Z dat Hudson's Bay 'een heel ander type winkel' is dan de V&D. "Bij de V&D zag je dat ze veel eigen merken hadden. Wij gaan dat anders doen. We willen dezelfde soort kleding en producten verkopen als je bij de Bijenkorf ziet, maar dan betaalbaar en internationaal. Dat bestaat in Nederland nog niet. De producten die wij in onze winkels gaan verkopen zijn voor tachtig procent internationale merken."

Bij beide formules van het winkelbedrijf staat 'topmode voor een betaalbare prijs' centraal. De winkels moeten daarnaast gekenmerkt worden door Amerikaanse service. HBC heeft ook interesse om de La Place-vestigingen in de oude V&D's door te zetten. "We zijn fan van La Place", vertelde Baker aan AD.

Meer op rtlz.nl: