Geld en Werk

Ron Blaauw opent restaurant in Hudson's Bay

09 mei 2017 12:09 Aangepast: 28 juli 2017 04:00
Ron Blaauw in zijn keuken. Beeld © ANP

Sterrenchef Ron Blaauw opent een restaurant in de nieuwe winkel van Hudson’s Bay op het Rokin in Amsterdam. De andere negen warenhuizen die dit jaar nog worden geopend, krijgen een La Place.

Bij restaurant Naracat, zoals de tent gaat heten, kan geluncht worden en gedineerd. Het restaurant opent in het najaar.

Midden-Oosters

Je hoeft niet bang te zijn dat je strakjes lekker uitgebreid wil dineren en er dan om sluitingstijd de winkel wordt uitgezet. Naracat blijft ook open nadat de deuren van de winkel zijn gesloten.

Het menu zal een sterk Midden-Oosters tintje krijgen. Overdag moet je denken aan lichte gerechten. "Een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met humus", legt Blaauw uit. Het diner krijgt een Israëlisch invloeden. 

Thumbnail

Artist impression van de Hudson's Bay op het Rokin (beeld: Hudson's Bay)

La Place

Het restaurant komt op de bovenste verdieping van het pand, waar het fraai uitkijken moet zijn over de stad.

Gisteren maakte Hudson's Bay al bekend dat de andere vestigingen de oude vertrouwde La Place terugkrijgen als huisrestaurant. La Place was vroeger de restaurantketen van de V&D. In totaal moeten er de komende jaren zeker 20 vestigingen openen van de Hudson's Bay.

Blaauw timmert aan de weg

Ron Blaauw bouwt met de nieuwe vestiging zijn restaurantimperium verder uit. Inmiddels heeft zijn Gastrobar-concept vier vestigingen en exploiteert Blaauw ook nog een hotdogrestaurant. Daarnaast heeft hij een eigen productlijn bij de Albert Heijn liggen. 

Blaauw werd bij het grote publiek bekend door zijn zaak Blaauw, waar het eten werd beloond met twee Michelinsterren. Die zaak bestaat inmiddels niet meer omdat Blaauw zich wilde toeleggen op de wat simpelere keuken met hoge kwaliteit. 

`