Geld en Werk

Gaan ze bij de Febo nu ook gouden frituurpannen neerzetten?

26 november 2015 12:40 Aangepast: 26 november 2015 15:00

De Febo neemt vandaag afscheid van zijn bekende gele logo. Met de kleuren rood en wit wil de keten van snackbars een wat chiquere uitstraling krijgen. Merkendeskundige Paul Moers is niet overtuigd: “Een frituur blijft een frituur.”

De Febo verandert vanaf vandaag de kleur van al zijn 65 vestigingen naar 'een nieuwe frisse rode kleur. Verfijnd wit met een rode rand'. In de chique PC Hooftstraat in Amsterdam wordt speciaal een vestiging geopend om de nieuwe luxe uitstraling te benadrukken. Deze vestiging is overigens illegaal. De Febo heeft geen vergunning aangevraagd. 

Een nieuw verhaal?
Retail- en merkendeskundige Paul Moers is niet erg enthousiast. "Gek dat ze een chique uitstraling willen hebben bij de Febo. Met alle respect: frituur blijft frituur", zegt Moers tegen RTL Z.

"Bij een nieuwe kleur, een nieuw logo hoort een nieuw verhaal. Ze moeten het assortiment echt veranderen en dat zie ik ze niet één, twee, drie doen." 

"Zomaar even tussendoor je logo veranderen is het stomste om te doen. Je moet alles veranderen en dat is erg duur. Waarom zou je uitstraling van de Febo chiquer willen laten zijn als je het bedrijf zelf niet chiquer maakt? Gaan ze nu ineens ook gouden frituurpannen neerzetten?" zegt Moers. "Waarschijnlijk niet, aan het bedrijf verandert niets."

Moers adviseert de bekendste snackbar van Nederland zich juist niet aan te passen. "Ze hebben zeker naam gemaakt, je weet wat je er krijgt. Ik zou het logo echt alleen veranderen als je een nieuw verhaal hebt. Alleen opfrissen is niet significant.​"​

Niet meer welkom
Moers ziet wel een zorgwekkende ontwikkeling voor de Febo. "Friettenten zijn niet meer welkom in chiquere winkelcentra als het nieuwe Hoog Catharijne. Het is niet echt luxe en de wereld is aan het veranderen. We zijn bij de frituur aan het weggaan. Hapjes uit het oosten zijn populair, gezonde broodjes zijn in. Je ziet ook dat de haute friture het wat lastiger begint te krijgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore