Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Komende dagen nog geen duidelijkheid over Perry Sport

De sportzaken en moederbedrijf USG (in totaal 2500 medewerkers) werden in februari failliet verklaard Beeld © ANP

Het gaat nog wel even duren voordat er meer duidelijkheid komt over een mogelijke doorstart van winkelketens Perry Sport en Aktiesport. Eerder werd aangegeven dat er vandaag al nieuws zou komen.

"De gesprekken lopen nog en kunnen nog wel enkele dagen duren'', zegt een woordvoerder van de curator van de failliete ketens. Volgens hem zijn de onderhandelingen "nogal complex", maar hij is hoopvol gestemd. "Er is voldoende reden voor optimisme.''

Vorige week werd het nieuws ook al uitgesteld. Er zou een 'een kleine vertraging' zijn in de gesprekken met geïnteresseerde partijen. Die begonnen pas vrijdag in plaats van donderdag. Ook moeten een paar 'technische details' nog worden uitgezocht.

Negen partijen
De sportzaken en moederbedrijf USG (in totaal 2500 medewerkers) werden in februari failliet verklaard. Er wordt momenteel nog gesproken met negen partijen over een doorstart. Dat zijn zowel financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport samen in één deal te verkopen. 

Het kort geding dat Toni van Hees, curator van moederbedrijf USG, tegen de vier betrokken banken aanspant, dient komende donderdag bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam. Daar wordt het pandrecht op de voorraden besproken.