Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Onderzoek naar Ford pickups: remmen werken soms ineens niet

04 maart 2016 20:46 Aangepast: 01 augustus 2017 05:30
Beeld © AFP (Archieffoto)

Een vervelend onderzoek voor autofabrikant Ford. In Amerika worden maar liefst 420.000 auto's nagekeken omdat het rempedaal in de F-150 pickup trucks soms ineens niet werkt.

Het gaat om modellen die in 2013 en 2014 zijn gebouwd, de federale overheidsdienst in de Verenigde Staten is inmiddels een onderzoek begonnen, schrijft Time. De National Highway Traffic Safety Administration heeft 33 klachten binnengekregen over het rempedaal in een van de meest populaire auto's op de Amerikaanse weg. Sommige bestuurders zeggen dat ze de controle over hun pedaal verloren, dat vervolgens naar de bodem van de auto wegzakte. 

De klagers meldden zich vooral vorig jaar, de meeste klachten kwamen in de afgelopen zeven maanden. Volgens sommige klagers zou de remvloeistof zijn gelekt, wat het probleem zou hebben veroorzaakt. Anderen klagen over waarschuwingslampjes die ineens gaan branden of een leeg remvloeistofreservoir, zonder dat er een lek te zien was. 

Ford werkt mee met het onderzoek, schrijft persbureau AP, de fabrikant verzoekt bezorgde bezitters zich bij hun dealer te melden. De NHTSA onderzoekt in eerste instantie de modellen uit 2013 en 2014 met een 3.5 liter zescilinder motor. De dienst sluit niet uit dat ook andere motoren onderzocht gaan worden, die hebben hetzelfde remsysteem. Ook wordt nog onderzocht of een terugroepactie noodzakelijk is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore