Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Makkelijker koper vinden voor Perry Sport; banken heffen beslag op

Beeld © ANP

De blokkade op de bankrekeningen van Perrry Sport en Aktiesport is opgeheven door de vier banken die er beslag op hadden gelegd. Het personeel hoeft nu niet op het UWV te wachten voor hun salaris, terwijl een overname makkelijker is geworden, zegt een woordvoerder van de curator.

De vier banken hadden beslag gelegd op de rekeningen van de sportwinkels, wat zorgde voor woede bij de curator. ''Het winkelpersoneel werkt gewoon door, ondanks dat ze niet betaald zijn. Ofwel: de werknemers die niet betaald worden door de banken, zorgen er wel voor dat er veel geld binnenkomt bij de banken. Dat is natuurlijk heel krom."

Vanmiddag zou daarom een kort geding dienen, maar dat gaat nu dus niet door, omdat de banken zelf besloten hebben om de blokkade op te heffen.

Koper zoeken makkelijker
Groot voordeel, natuurlijk ook voor het personeel, is dat het voor de curator nu makkelijker is om een koper te zoeken. Er wordt gesproken met gegadigden voor zowel Perry Sport als Aktiesport. 

Dat geldt ook voor vertegenwoordigingen van merken als Vila en Le Coq Sportif, in Nederland, maar ook landen als Zweden, België en Duitsland. Meer wil de woordvoerder daar nu niet over zeggen.

Nu deel geld voor crediteuren en winkels
Nu kan een deel van het geld dat binnenkomt, worden besteed aan crediteuren en de winkels, legt de woordvoerder uit aan RTL Z. Er waren volgens hem nog geen lege schappen, maar nu is voorkomen dat dat wel het geval zo worden.

Leveranciers zijn nu volgens de woordvoerder van de curator geneigd eerder diensten en producten te leveren.

Voor het personeel maakt het volgens hem niet uit dat de blokkade is opgeheven. De medewerkers worden betaald door het UWV.

Nu is de kans wel groter dat het UWV een deel van dat geld terug krijgt.