Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'Maseratiman' Möllenkamp moet ruim 2 miljoen euro betalen

Hubert Möllenkamp bij de rechtbank in 2015. Beeld © ANP

De voormalige topman van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, moet bijna 2,2 miljoen euro terugbetalen aan de staat.

Dat heeft de rechter bepaald. Möllenkamp werd eerder dit jaar veroordeel tot 39 maanden celstraf. Hij had zich volgens het Gerechtshof schuldig gemaakt aan verduistering, witwassen, meineed, belastingontduiking en het aannemen van steekpenningen.

Het geld dat Möllenkamp moet terugbetalen is het geschatte voordeel dat hij heeft behaald met de strafbare activiteiten.

Twee andere verdachten werden ook veroordeeld. De een moet zelfs 2,5 miljoen euro terugbetalen en de ander drie ton. Dat laatste bedrag moet worden opgehoest door de ex-vrouw van de voormalige topman. Zij werd veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Persoonlijk faillissement

De advocaat van Möllenkamp wilden dat hij niets zou hoeven terugbetalen, maar de rechter gaat daar niet in mee. Het persoonlijke faillissement van Möllenkamp is nog niet afgerond, zodat nog niet kan worden gezegd dat hij het geld niet zou kunnen terugbetalen.

Het staat volgens de rechter ook niet vast dat hij dat, ondanks zijn leeftijd van 67 jaar, in de toekomst niet zou kunnen.