Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Facebook stopt (deels) met belasting ontwijken via Ierland

04 maart 2016 13:10 Aangepast: 01 augustus 2017 05:30
Beeld © Getty

Facebook stopt met het wegsluizen van zijn advertentie-omzet van grote Britse zakelijke klanten naar Ierland. Dit betekent dat het socialenetwerkbedrijf miljoenen meer belasting gaat betalen in het Verenigd Koninkrijk.

Facebook kreeg in oktober veel kritiek over zich heen aan de overzijde van het Kanaal, toen aan het licht kwam dat de onderneming over 2014 slechtst 4327 pond belasting had afgedragen aan de Britse fiscus. Dat is omgerekend een kleine 5600 euro, oftewel minder dan menig Britse arbeider aan belasting neertelt.

Veranderingen
De wijzigingen gaan per april in. De omzet uit kleinere Britse zakelijke klanten, waarbij het regelen van de advertenties online gaat, blijft Facebook wel in zijn internationale hoofdvestiging in Ierland in de boeken schrijven.

Meerdere multinationals kwamen eerder onder vuur te liggen omdat ze te weinig belasting zouden betalen in Groot-Brittannië. Internetgigant Google heeft in januari daarom toegezegd alsnog 130 miljoen pond aan achterstallige belasting over te maken. Dat besluit volgde op een jarenlang onderzoek van de Britse fiscus naar belastingontduiking.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore