Geld en Werk

Miranda regelt cabaretier voor afscheidsfeestje V&D-collega's

25 februari 2016 17:17 Aangepast: 01 augustus 2017 07:30
Beeld © ANP

De lach zal centraal staan bij een spontaan georganiseerd afscheidsfeestje voor V&D-medewerkers. Zeker 200 medewerkers van het failliete warenhuis hebben zich aangemeld voor een cabaretvoorstelling op 8 maart van Leon van der Zanden, die speciaal voor hen optreedt.

Thumbnail

"Het wordt een mooi afscheid, ik heb er heel veel zin", zegt initiatiefneemster Miranda Leenders tegen RTL Z. De avond kwam tot stand na een spontane reactie van Miranda uit het Brabantse Gemert. De 40-jarige medewerkster van V&D reageerde op een oproep van de cabaretier, die tickets voor zijn show aanbod in ruil voor V&D-waardebonnen. Miranda reageerde dat het leuk zou zijn als hij ook voor haar en haar collega's zou willen optreden, een uitnodiging die Van der Zanden aannam. 

Lopend vuurtje
"Vervolgens heb ik contact opgenomen met een collega en hebben we via Facebook een oproep gedaan en een speciale groep gemaakt, waar V&D-medewerkers zich per vestiging op kunnen aanmelden", vertelt Miranda, die 23 jaar voor de Eindhovense vestiging van het warenhuis werkte. "Dat ging als een lopend vuurtje rond. Binnen een dag waren er duizend reacties uit het hele land binnengekomen, het liep echt storm."

Dat uitgerekend Leon van der Zanden zal optreden, vindt ze erg speciaal. Ze was al fan van hem, mede omdat hij een programma heeft op Omroep Brabant. Ook het organiseren ervan vindt ze erg leuk: "Er komen alleen maar positieve reacties binnen, heel fijn ten opzichte van de negatieve sfeer tijdens de afgelopen maanden." 

Erg optimistisch
Miranda is sowieso erg optimistisch, zaterdag en maandag heeft ze sollicitatiegesprekken. Best spannend, want ze werkte vanaf haar stage bij V&D en had nog nooit gesolliciteerd. "Toen we met Kerst slecht nieuws kregen, heb ik meteen een cv gedownload en ben ik gaan solliciteren, want ik zag al wel aankomen: dit gaat 'm niet worden", vertelt ze. Ze hoopt dat de boost die ze heeft gekregen van het organiseren van de cabaretvoorstelling, ook meehelpt tijdens het sollicitatiegesprek: "Ik houd wel van aanpakken."

Over haar oude werkgever geen kwaad woord. "We hebben nog een borrel gehad en daarna niets meer van hen gehoord. Maar dat geeft niet, ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging", zegt ze. Bovendien was ze ook wel klaar met het gesteggel over een eventuele doorstart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore