Economie

Delta Lloyd krijgt groen licht voor enorme emissie

16 maart 2016 19:05 Aangepast: 01 augustus 2017 02:30
Archieffoto

Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd heeft ingestemd met een omstreden aandelenuitgifte van 650 miljoen euro.

Vlak voor aanvang van de buitengewone aandeelhoudersvergadering was de grootste druk al van de ketel gehaald, door een deal met grootaandeelhouder en criticaster van de emissie Fubon.

Met de claimemissie wil de verzekeraar zijn kapitaalreserves versterken om beter te voldoen aan de strengere regels die toezichthouders aan verzekeraars stellen. Verschillende grote aandeelhouders vonden echter dat Delta Lloyd zijn financiële problemen overdreef en dat de uitgifte van nieuwe aandelen hun belangen schaadt. Zij zijn namelijk verplicht extra geld te investeren als ze hun huidige belang, en het bijbehorende dividend, op peil willen houden.

Grootaandeelhouders Highfields Capital en Fubon zagen hun poging de stemming te blokkeren maandag stranden in de rechtbank. Woensdag kort voor de vergadering, die om 15.00 uur begon, kwam er een onverwachte verklaring van Delta Lloyd. Het financiële bedrijf had een overeenkomst gesloten met zijn branchegenoot uit Taiwan.

Prospectus
In totaal was krap meer dan 48 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van Delta Lloyd aanwezig op de vergadering. Voor goedkeuring van de emissie waren drie stempunten, die alle drie met percentages rond de 77 procent werden aangenomen.

Het prospectus voor de emissie volgt binnen enkele dagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`